Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

В отговор на критики Нетаняху заяви, че има ясно единство на целите с ръководителите на отбраната

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и се опита да понижи медийния напън по отношение на дейностите на държавното управление му във войната против ислямисткото придвижване " Хамас " в Газа и разгласява изказване, в което упорства, че е в цялостно единодушие с началниците на защитата и на армията, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 679
Вече ниският рейтинг на утвърждение за Нетаняху, който е най-дълго служилият израелски министър председател, внезапно спадна след офанзивата на " Хамас " на 7 октомври, при която бяха убити към 1400 души, показва Ройтерс.

На фона на растящите упования за идна сухопътна интервенция против " Хамас " в Газа най-тиражираният вестник в Израел " Йедиот ахронот " разгласява ядовит материал против държавното управление, в който твърди, че сред Нетаняху и управлението на армията се е развила " рецесия на доверието ". " Това мощно попречва нуждата да се съсредоточим върху войната и да вземаме решения, в това число мъчителни решения. Сега Израел се нуждае от дейно, насочено към дилемите управление ", се споделя още в материала.

Късно нощес канцеларията на Нетаняху, взаимно с министъра на защитата и началника на щаба на армията, разгласява изказване, в което се споделя, че работят дружно в цялостно съдействие и медиите са призовавани да заобикалят " подправените изявления, които единствено вредят на нашето единение и мощ ". " Между премиера Нетаняху и министъра на защитата и началника на щаба има цялостно и взаимно доверие и ясно единение на задачите ", се споделя още в изказването.

Нетаняху към този момент съобщи, че държавното управление ще извлече нужните поучения от случилото се на 7 октомври, разяснява Ройтерс. Засега обаче той не се поддава на натиска да поеме отговорност за пропуските в сигурността, които разрешиха на стотици терористи от " Хамас " да пробият оградите към Газа и да стартират продължителна поредност от убийства в селища в Южен Израел, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР